Verhoilutyöt yksityishenkilöille

Verhoilijamestari Katja Torvinen tekee niin perinteiset kuin modernitkin verhoilutyöt. Verhoilemme tuolit, sohvat ja nojatuolit. Verhoilutyön kustannukset vaihtelevat verhoiltavan kalusteen mukaan. Verhoiluttamalla vanhaa uuden ostamisen sijaan, valitset kotimaista työtä, kestävän kehityksen, palvelun ja juuri sinun huonekaluusi sopivan ilmeen. Verhoiluttaminen ei välttämättä ole myöskään aina kalliimpaa kuin uuden ostaminen, joten kannattaa pyytää tarjous!

Perinteiset verhoilutyöt

Vanhat kalusteet on usein tehty kestämään aikaa ja käyttöä, joten niiden entisöinti on sekä kulttuuriperinteen vaalimista että ekoteko.

Perinteisellä verhoilulla tarkoitetaan huonekaluja, joissa on käytetty kierrejoustimia ja niiden täytteenä on meriheinää, lastua tai jouhta. Vanhojen huonekalujen verhoilutyössä käytämme aina perinteisiä materiaaleja. Verhoilun yhteydessä teemme myös tarvittavat liitoskorjaukset ja pienimuotoiset pintakäsittelytyöt.

Nykyaikaisten huonekalujen verhoilutyöt

Verhoilemme myös nykyaikaisia huonekaluja, kuten nojatuoleja ja sohvia, joiden täytteenä on useimmiten käytetty vaahtomuovia. Hoidamme esimerkiksi Artek-huonekalujen verhoilu- ja vöiden uusimistyöt, veneiden- ja matkailuautojen patjat, puutarhakalusteet, sängynpäädyt sekä vintage-huonekalut.

Mistä verhoilutyön kustannukset koostuvat?

Kokonaiskustannus verhoiltavassa huonekalussa koostuu aina kolmesta osa-alueesta: päällysmateriaalista, muista tarvikkeista ja työstä.

Päällysmateriaali voi olla kangasta, keinonahkaa, tai aitoa nahkaa. Kankaiden metrihinta vaihtelee kymmenistä euroista satasiin. Hintahaarukasta 50-80 €/metri löytyy jo kattava valikoima kotikäyttöön sopivia kankaita. Aito, hyvälaatuinen nahka on tänäkin päivänä erittäin laadukas ja pitkäikäinen materiaali. Koska nahka myydään vuotina, sen hukkaprosentti on isompi kuin kankaassa.

Muita tarvikkeita ovat satulavyöt, joustimet, pehmustemateriaalit (perinteiset tai vaahtomuovit), vanut, apukankaat, tereet, nyörit ja napit. Käyttämämme materiaalit ovat aina laadukkaita ja huonekalun tyyliin ja aikakauteen sopivia.

Työtuntimäärät saatavat vaihdella huonekalusta riippuen paljonkin. Helpoimmillaan työ koostuu vain kankaan vaihtamisesta, kun taas laajimmillaan työ sisältää liitoskorjailuja, pintakäsittelyä ja joustimien sidontaa.

Huonekalun näkemällä ja keskustelemalla asiakkaan kanssa arvioimme tarvittavat toimenpiteet ja kustannukset. Suosittelemme kalusteisiin sopivia kankaita ja materiaaleja.

Verhoilijamestari Katja Torvinen